Dacă activitățile zilnice implică muncă de birou sau multiple ore dedicate pasiunii pentru gaming, pentru a evita durerile de spate și gât este important să alegi un scaun de birou care este ergonomic și poate asigura o postură cât mai corectă. Pentru persoanele cu o greutate peste medie, opțiunile standard nu vor elimina disconfortul resimțit. Soluția? Scaunele de birou pentru supraponderali care sunt mai durabile și la fel de ergonomice. Totodată, pot suporta o greutate mai mare și includ în construcția lor structuri amortizate și tapițate corespunzător.

Dacă ești interesat de achiziționarea unui astfel de scaun, în continuare poți afla mai multe despre particularitățile de care ar trebui să ții cont și beneficiile de care te vei bucura.

Ce este un scaun de birou pentru supraponderali? Caracteristici

Un scaun de birou pentru supraponderali este un accesoriu conceput pentru persoanele cu o greutate peste medie. Din acest motiv, cel mai adesea, greutatea maximă pe care o poate suporta este de peste 100kg, uneori depășind chiar 230kg. Prin urmare, poate asigura un nivel de confort adecvat care la rândul lui poate îmbunătăți productivitatea și reduce impactul negativ al unei posturi deficitare asupra sănătății.

De cele mai multe ori, un astfel de scaun de birou ergonomic va include în primul rând un șezut mai generos care permite găsirea unei poziții confortabile cu ușurință, indiferent de numărul kilogramelor. Totodată, modelele axate pe asigurarea unei poziții cât mai corecte oferă și suport lombar adecvat, un spătar înalt și reglaje în ceea ce privește adâncimea scaunului sau modul în care sunt dispuse cotierele. Astfel, durerile de spate vor fi evitabile.

Ce efecte poate avea poziția incorectă la birou asupra persoanelor obeze?

Indiferent de numărul kilogramelor, o poziție incorectă la birou tinde să aibă aceleași efecte negative doar că, uneori, în cazul persoanelor obeze acestea pot fi exacerbate. În primul rând, te poți confrunta cu dureri severe de spate, gât, umeri sau ale articulațiilor. Dacă scaunul de birou ales nu permite ajustarea dinamică a poziției, menținerea coloanei vertebrale într-o poziție fixă pentru ore în șir poate cauza inclusiv compresia discurilor.

O postură incorectă poate conduce și la o circulație sangvină deficitară pentru că lipsa unor ajustări optime poate limita cantitatea de sânge care ajunge la nivelul umerilor, picioarelor, spatelui sau gâtului. Totodată, pentru că scaunul nu poate asigura o poziție perfect confortabilă, îți va fi mai dificil să te concentrezi asupra sarcinilor de lucru și să atingi un nivel de productivitate adecvat.


De ce să alegi un scaun special pentru persoanele supraponderale?

scaune-de-birou-pentru-supraponderali-2


Fie că ai nevoie de un scaun pentru citit sau unul pentru birou, este important ca acesta să fie dedicat persoanelor supraponderale din următoarele motive:


Va fi mai durabil în timp

Atunci când un scaun este conceput pentru greutăți corporale care depășesc 120kg, spre exemplu, include în construcția sa materiale mai durabile care își vor păstra funcționalitatea în timp indiferent de numărul orelor de utilizare. De multe ori, acest lucru presupune existența unei cadrul din oțel mai gros și a unui design care distribuie greutatea către mai multe componente. În acest mod, presiunea acumulată într-un singur punct nu este suficientă pentru a cauza deteriorarea scaunului.


Va fi mai confortabil

Un scaun de birou dedicat persoanelor supraponderale include de regulă un șezut mai lat și suficient spațiu pentru ca brațele și picioarele să se bucure de o poziție cât mai relaxată. Unele modele asigură și o adâncime mai mare a șezutului pentru a evita acea senzație că stai pe margine și există o șansă considerabilă de a cădea.


Va fi mai sigur

Atunci când alegi un scaun cât mai potrivit pentru spate care ține cont și de greutatea peste medie a corpului, îl vei putea ajusta astfel încât să te simți nu doar relaxat, ci și în siguranță. Spre exemplu, un model pentru supraponderali echipat cu suport de picioare va fi pregătit să acomodeze inclusiv gambe mai mari și să minimizeze riscul de a cădea atunci când te bucuri de această funcție.


Cum alegi corect un scaun de birou pentru persoane supraponderale?

Dacă ești pregătit să achiziționezi un astfel de scaun de birou pentru supraponderali, ar trebui să ai în vedere următoarele criterii:


Greutatea maximă suportată

Pentru a te asigura că achiziția făcută este cât mai durabilă în timp, trebuie să verifici în primul rând greutatea maximă admisă a modelului preferat. De regulă, poți găsi cu ușurință scaune concepute pentru persoane care cântăresc între 100 și 150kg.


Tipul

Scaunele de birou pot varia ca design, motiv pentru care poți avea în vedere modele standard, directoriale, ergonomice și de gaming. De obicei, cele standard asigură doar ajustarea înălțimii, deci nivelul de confort asigurat poate fi limitat. Cele directoriale sunt deseori fabricate din materiale calitative și durabile, dispunând atât de un spătar mai înalt, cât și de suport pentru picioare.

Dacă alegi scaunele de birou ergonomice, vei beneficia de suport lombar adecvat și posibilitatea de a ajusta adâncimea șezutului și poziția cotierelor. Cumpărând un scaun pentru gaming, vei beneficia de toate avantajele unei construcții ergonomice, dar și de culori mai vibrante și anumite caracteristici speciale precum iluminare LED RGB.


Dimensiunile șezutului

scaune-de-birou-pentru-supraponderali-3

Este important să ai în vedere și particularitățile unice ale corpului tău atunci când achiziționezi un astfel de scaun. În principal, este bine să te asiguri că lățimea și adâncimea șezutului sunt ideale pentru nevoile tale. Altfel, nu vei beneficia de un nivel de confort adecvat.


Suportul asigurat

Dacă durerile de spate sunt o îngrijorare constantă, ar trebui să analizezi cu atenție și tipul de suport lombar asigurat și cât de facil este să îl ajustezi. Pentru ameliorarea durerilor de umeri sau gât, ar trebui să favorizezi modelele cu un spătar mai înalt care se pot înclina corespunzător.


Accesoriile disponibile

Pentru a putea îmbunătăți oricând confortul experimentat, ar trebui să ai în vedere și plaja de accesorii disponibile pentru modelul ales. Modificarea scaunului de birou este facilă atunci când ai la dispoziție perne lombare sau pentru șezut, brațe și cotiere pe care le poți adăuga sau role gumate care nu zgârie parchetul.


Produse recomandate

Un model potrivit pentru persoanele supraponderale este scaunul de birou OFF 316 negru, recomandat pentru o greutate maximă de 150kg. Se remarcă printr-un design directorial și este construit din materiale calitative precum lemnul stratificat utilizat pentru șezut și spătar care este și buretat. Tapițeria este din piele ecologică fiind ușor de întreținut și sporind nivelul de confort inclusiv la nivelul cotierelor.

Acest scaun permite atât reglarea pe înălțime cu ajutorul unui piston hidraulic, cât și ajustarea poziției șezutului care măsoară  57x54cm. Înălțimea spătarului este de 73cm, acesta putând fi înclinat și blocat într-o anumită poziție de balans datorită sistemului multi-block utilizat.

La fel de impozant și confortabil este și scaunul ergonomic de birou OFF 910 negru. Acesta suportă o greutate de maxim 120kg și este o alegere excelentă în special datorită multiplelor reglaje pe care le permite la nivelul brațelor și în regiunea lombară. Utilizează materiale moderne - o tapițerie din vinil pentru șezut și un spătar din plasă care asigură o ventilație corespunzătoare atunci când temperaturile sunt ridicate.

Ajustarea înălțimii scaunului este ușor de realizat datorită amortizorului pe gaz integrat și a mecanismului prevăzut cu funcția multi-block. Se poate modifica atât înălțimea șezutului și nivelul de balans față-spate dorit, cât și curbura spătarului, asigurându-se în acest mod o mai bună ergonomie.


Dacă ești în căutarea unui scaun de birou pentru supraponderali, ține cont de toate aceste criterii și beneficii pentru a putea face o alegere care să te favorizeze pe termen lung. Modelul potrivit va diminua simțitor disconfortul sau eventualele dureri cu care te confrunți deseori.