Decorarea camerei copilului - secrete pentru o incapere de vis


Camera de copil cu scaun de birou pentru copii

Sursa foto: ikeeki.com

 

    Amenajarea si decorarea camerei unui copil este, de cele mai multe ori, o activitate solicitanta din punct de vedere financiar si consumatoare de timp, pentru ca implica numeroase etape. Desi exista multe surse de inspiratie in acest sens, care va pot permite sa creati o incapere deosebita, indiferent ca este vorba despre un bebelus sau un scolar, ideea de redecorare a camerei o data la 2-4 ani nu suna prea bine pentru multi dintre noi. Si, de asemenea, nu oricine isi poate permite sa amenajeze incaperea perfecta din toate punctele de vedere, asemenea celor prezentate in cataloagele profesionale. In acest caz, solutia este sa te gandesti foarte bine la maniera in care vei amenaja dormitorul, astfel incat acesta sa fie potrivit si pentru un prichindel de cativa anisori, dar si pentru o domnisoara sau un calaver.

Iata cateva trucuri utile care te vor ajuta sa decorezi camera copilului tau cat mai eficient!


 

Tine cont de nevoile copilului tau

     Gandeste-te la felul in care cel/cea mica se joaca, cati ani are si cum ar putea folosi spatiul disponibil cat mai realist. Este usor sa proiectezi o camera doar pe gustul tau, dar aminteste-ti ca prichindeii au nevoi diferite de cele ale adultilor.

     Personalitatea copilului va juca, de asemenea, un rol important in modul in care acesta se va bucura de camera. De exemplu, o banca la picioarele patului este utila pentru tine, cand te pregatesti dimineata, dar copilul nu s-ar folosi de ea. Sau celui mic ii place foarte mult sa citeasca? Daca este asa, probabil mai important este sa amenajezi o zona de lectura cu un scaun de birou pentru copii confortabil decat un spatiu de joaca mare cat toata camera.


Alege o tema pentru amenajarea camerei

     Bineinteles ca poti folosi orice culori, forme si stiluri iti doresti in dormitorul copilului, dar alegerea unei singure teme pentru intregul spatiu iti va usura munca. Aceasta reprezinta, practic, o paleta de culori prestabilite cu care sa lucrezi, precum si un ghid pentru alegerea mobilierului potrivit, a jucariilor si a decoratiunilor.

 

Creeaza un spatiu confortabil pentru studiu - scaune de birou pentru copii si un birou practic

     Copilul ar trebui sa aiba un spatiu special amenajat unde sa isi faca temele, sa deseneze sau sa coloreze. Avand un astfel de loc deosebit la dispozitie, il va ajuta sa isi construiasca obiceiuri bune si sa se concentreze la studiu. Amenajeaza-i un birou spatios si fa zona de lucru cat mai placuta cu putinta. Alege unul dintre modelele de scaune de birou pentru copii din stocurile companiei noastre si asigura-te ca ii oferi micutului tot confortul de care are nevoie.