mobilier gradina

Sursa foto: www.mymailgarden.co.uk

 

 

   Gradina de vara poate fi locul unde se aduna intreaga familie pentru a servi impreuna masa sau pentru a primi musafiri cand vremea este calda. Poate fi locul unde ne retragem in singuratate pentru a citi o carte si a respira aer curat. Cum o amenajam in asa fel incat sa ne simtim bine si sa dam un aspect impresionant zonei?

 

 

   Incepem prin a alege un loc umbros sau, dupa caz, un loc unde putem amplasa, alaturi de un elegant mobilier de gradina, o umbrela care sa ne fereasca de razele puternice ale soarelui. Fiind vorba despre mobilier gradina, vom alege piese rezistente, care sa nu se degradeze din cauza caldurii, a vantului, a ploilor, a frigului. Cele mai potrivite materiale pentru mobilier terasa si gradina sunt cele cu structura metalica, cele lucrate din ratan sintetic impletit manual si cele din plastic si sticla.

 

 

 

   Mobilier de gradina din imitatie de ratan

 

 

   Setul de mobilier gradina compus din masa si scaune frumos lucrate in imitatie de ratan este, de departe, una dintre cele mai bune si mai potrivite solutii pentru a realiza un loc deosebit in gradina, pe terasa, in foisor ori pe balcon. Poate fi folosit la fel de bine chiar si in interiorul casei, datorita elegantei cu care este lucrat. In plus, acest mobilier de gradina este conceput astfel incat sa putem profita la maxim de spatiu, iar pe timpul iernii poate fi depozitat in spatii mici datorita faptului ca este suprapozabil.

 

 

   Poate fi folosit atat in spatiile private, cat si ca mobilier terasa pentru baruri, restaurante si cafenele. Piesele de mobilier lucrate din imitatie de ratan au o structura metalica gandita sa confere rezistenta si sunt acoperite cu fasii de polivinil care imita ratanul. Pe langa indiscutabilul rafinament al aspectului, mobilierul de gradina din imitatie de ratan are o mare cautare datorita rezistentei la frig, apa, caldura, ultraviolete, pastrandu-si in timp aspectul.

 

Mobilier de gradina tip dining

 

 

   Atunci cand decidem sa amenajam gradina de vara, trebuie sa tinem cont in primul rand de rezistenta pe care o au materialele din care sunt confectionate mesele si scaunele, in asa fel incat sa ne putem bucura de ele cat mai mult timp. Fie ca mobilierul ne trebuie pentru un spatiu privat in gradina, fie ca il dorim pentru balcon, foisor, terasa, cafenea, bar ori restaurant, in alegerea lui avem in vedere atat rezistenta la apa, ultraviolete, frig si caldura, cat si de felul in care se va potrivi in decor.

 

   Putem alege un set compus din scaune si masa dining. Aceste produse au la baza o structura metalica vopsita in camp electrostatic, iar sezutul si spatarul scaunelor sunt confectionate din material rezistent.

 

Accesorii pentru mobilierul de gradina

 

 

   Atunci cand incercam sa amenajam gradina pentru vara, luam in calcul nu doar modelul de scaune si mese, ci si restul obiectelor care pot infrumuseta respectivul spatiu. De exemplu, daca am ales mobilier gradina din imitatie de ratan, putem acoperi scaunele cu pernite decorative in culori vesele. Daca am ales mobilier de gradina rezistent, putem sa ii dam un aspect rustic sau modern folosind diverse mici obiecte reprezentative.