Cum sa demontam un scaun de birou 


     De  multe ori dorim sa transportam un scaun de birou deja asamblat sau sa returnam unul in care nu ne simtim comfortabil. Sau exista situatii in care pur si simplu dorim sa inlocuim un amortizor pe gaz care nu mai functioneaza cu unul nou. Toate aceste lucruri sunt posibile, daca stim cum sa demontam un scaun de birou.

     Daca aveti instrumentele adecvate, dezasamblarea nu va fi dificila. Aceste instructiuni explica cum sa scoateti pistonul, deoarece detasarea bratelor si a spatarului este mai facila si depinde de fiecare model de scaun in parte.


Unelte necesare:

-cheie franceza
-ciocan de cauciuc sau ciocan simplu
-solutie degripanta (lubrifiant)
-carpa
(vezi foto)

Cum sa demontam un scaun de birou

Eliminarea bazei (stelei cu roti)

      Ridicati scaunul la nivelul maxim si detasati spatarul si manerele. Apoi intoarceti sezutul cu rotile in sus. Utilizati ciocanul pentru a lovi pistonul pe margine de jur imprejur. Atentie!!! Nu loviti in centrul pistonului! Loviti in toate partile de cateva ori. Acest lucru va fi mai usor daca cineva va sustine scaunul de birou. Dupa eliminarea bazei, pistonul va ramane atasat de mecanism.

 

Cum sa demontam un scaun de birou

Scoaterea pistonului

      Aplicati solutia degripanta (lubrifiantul) la imbinarea dintre piston si mecanism si lasati sa actioneze 10-15 minute.     

     Utilizati cheia franceza pentru a apuca pistonul cat mai aproape posibil de mecanism. Ajutati-va de cineva sau de propria greutate pentru a tine scaunul nemiscat. Impingeti inainte si inapoi cu ajutorul cheii timp de 10-15 secunde. Dupa aceasta manevra se va rasuci. Cand simtiti ca se rasuceste, acesta va iesi cu usurinta. Tot procesul dureaza cel mult 5-10 minute, atat timp cat aveti sculele necesare.

     Acesti pasi sunt necesari atat pentru returnarea unui scaun de birou in ambalajul original, cat si pentru inlocuirea pistonului cu gaz, in cazul in care acesta se defecteaza.

    Demontarea scaunelor de birou poate fi necesara si cand dorim sa intretinem sau curatam un scaun de birou, pentru a putea degresa mecanismul si pistonul sau dorim sa spalam sau curatam sezutul si spatarul scaunului de birou.