Principalele reguli de decorare a livingului: cum alegi mobilierul, cum plasezi corect masuta de cafea si cum marchezi centrul de interes al camerei

 

 

Cum pozitionezi masuta de cafea in living


Daca dormitorul este, fara indoiala, spatiul destinat odihnei, iar bucataria este spatiul destinat pregatirii mancarii, livingul poate fi atat locul ideal pentru relaxare, cat si pentru joaca, pentru timpul petrecut in familie sau pentru primitul musafirilor. Livingul este un spatiu ce poate avea functii multiple intr-o casa, motiv pentru care, indiferent de rolul sau, acesta trebuie sa fie confortabil si organizat intr-un mod cat mai practic.

 

Va prezentam o serie de sfaturi pentru decorarea livingului, pentru obtinerea unui spatiu cat mai practic si armonios:

 

1. Alegeti un centru de interes

Un tablou urias, un sistem muzical, un semineu - oricare dintre aceastea poate fi punctul de interes al livingului tau. Obiectul de interes este, de obicei, primul lucru pe care il obsevi atunci cand intri in camera si cel catre care sunt orientate toate piesele de mobilier din camera.

 

 2. Marcheaza centrul camerei

De obicei, centrul livingului este marcat cu ajutorul unei masute de cafea. Poti obtine, insa, acelasi efect si cu ajutorul unui otoman, un grup de scaune s.a.

 

3. Ai grija ca livingul tau sa fie functional

Aranjeaza mobila astfel incat fiecare piesa sa aiba un scop. Ia in calcul, de asemenea, numarul oamenilor care vor folosi acest spatiu si activitatil pe care le va desfasura fiecare. Aceasta regula este foarte importanta, mai ales in apartamentele sau casele mici unde spatiul se poate aglomera cu usurinta.

 

4. Alege mobila in mod echilibrat

Creeaza un echilibru alegand piese de diferite dimensiuni. Plaseaza, mai intai, piesele mari, dupa care echilibreaza spatiul dispunand piesele mai mici. Alege, de pilda, o masuta de cafea din portofoliul nostru pentru a contrabalansa dimensiunea canapelei din living.

 

5. Mixeaza si asorteaza

Personalizati-va livingul alegand imprimeuri, culori si texturi diferite. Alegeti, de pilda, o canapea intr-un to neutru si o masuta de cafea colorata. Sau un set de scaune cu imprimeuri jucause.

 

6. Accesorizeaza incaperea

Foloseste pernute colorate pentru a crea un aspect jucaus. Poti alege pernute cu imprimeuri diferite, te poti juca cu contrastele sau poti alege seturi asortate. Pune-le pe canapea sau pe jos, in jurul masutei de cafea.

 

 

Sfaturi pentru decorarea livingului open-space

 

1. Alegerea mesei

Masa ar trebui sa fie suficient de mare incat fiecare oaspete sa aiba un spatiu de desfasurare de aproximativ 60 de centimetri. Masa ar trebui sa aiba o pozitionare centrala, insa daca spatiul in care se afla este foarte mare, o puteti repozitiona spre perete, pentru o atmosfera mai calda si confortabila.

 

2. Alegerea scaunelor

Lasa spatiu in spatele scaunelor, daca acestea sunt puse langa perete. Alege scaunele de bucatarie in functie de stilul acesteia. Daca bucataria ta si livingul tau sunt decorate intr-un stil retro, scaunele cu picioare metalice sunt exact ceea ce cauti. Un trend popular in ultimii ani consta in alegerea scaunelor in modele diferite.